20 Aralık 2009 Pazar

Aytaç ile Lezzet Serüveni…




Hayat akıp gidiyor ve biz durmadan yaşlanıp duruyoruz… Bu süre zarfında çok şeyden ödün verip bir şekilde kendimizce hayatı daha yaşanılır yapma mücadelesi veriyoruz. Bu mücadelenin en önemli kısmını fiziksel ihtiyaçlarımız oluşturuyor. Varolmanın temelinde yer alan ilk basamak bu! Yani yaşamak için yemek yeme gibi de bir mecburiyetimiz var. Kimileri bunu keyifle yaparken, kimileri de sadece bir gereksinim olarak sıradanlaştırmakta.

Şöyle bir düşünüyorum da; bu işi yaparken zevk almayan kimse yoktur herhalde… Mesela; çikolatanın ağızda bıraktığı o muazzam tada hayır diyecek kimseyi daha tanımadım. Ya da kuru fasulyenin, bir baş soğanla kurduğu koalisyon sonucunda alamayacağı hiçbir seçimin olmaması…

Yemek yapmak, önemli bir kültür ve icraatı zor bir zanaattır aslında. Bu hayatı nasıl yaşadığınız, nasıl bir eğitim aldığınız ya da bu iş için illa deha olmanız çokta önemli değil… Bunu yapmaktan ne kadar keyif aldığınız her şeyden çok daha önemli.

İşte bunun en güzel örneği; http://www.aktifmutfak.com/ ‘da sizlere merhaba diyor.Yaşama farklı bir pencereden bakan, aldığı eğitimle(Kimya mühendisi ve Halkla İlişkiler Uzmanı) şekillendirdiği kişiliğini; yemek konusunda yıllar boyu edindiği tecrübeleri ile birleştirip bunu cömertçe paylaşan www.aktifmutfak.com ‘un mimarı Sevgili Aytaç… Verdiği özel tarifler ve yol gösterici öneriler ile içeriği zengin ve takip edilesi bir site yaratmış. Lezzet müptelası olanlar için vazgeçilmez bir adres olma niteliği taşıyan bu site, yemek yapmanın ne kadar da geniş bir kavram olduğunu ispatlıyor.


Aytaç’ın yemek ile ilgili en güzel söylemi; “Yemek, sevgi ister…Emek ister… Paylaşım ister…” Anlamını detayında saklayan bu üç cümle, Aytaç’ın bu işi ne kadarda benimsediğinin en büyük göstergesi.

Severek yapmadığınız bir iş, sizi sıkar. Emek vermediğiniz bir iş, sizi başarısızlığa götürür. En önemlisi de paylaşmadığınız her iş, sizin en büyük kayıbınızdır.

Biliyoruz ki; her evde bir tencere kaynıyor…

Bunu daha özel yapmanın en güzel ipuçları; http://www.aktifmutfak.com/ ‘da sizi bekliyor…

Selam ve Sevgilerimle...
Methods

4 yorum:

aktifmutfak dedi ki...

İlk yorum benden olsun bakalım:) İnanılmaz duygulandım..Öyle güzel yazmışsın ki....Teşekkür ederim..sağol....Övgülere layık olmaya çalışıyorum...

Unknown dedi ki...

İlk yoruma ilk cevapta benden olsun :)) Beğenmene sevindim :))

Sis dedi ki...

Süper fikir methods.
Arkadaşımın bloğu ise çok iyi bir seçim.
yemek aleminde tek geçerim kendisini:)

Unknown dedi ki...

Bu yoruma katılmamak elde değil... :))

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More